chovatelská stanice grifonků a brabantíků

Stázka má zlomenou tlapku

07.11.2010 20:30

Je to strašná smůla!

V pátek bylo tak krásně, že jsme nasedly do auta a vyrazily s kamarádkou a Zarou, Stázkou a Kimíkem na procházku do lesa za městem. Báječně jsme si to užívaly, až po cestě zpět k autu Stázka přeskakovala takový malý příkop, stejně jako stokrát předtím, a zlomila si tlapku. Strašně ječela, doufám, že nic takového už nikdy neuslyším. Vzala jsem jí na ruce a viděla jsem, jak jí pravá přední tlapička nepřirozeně visí. V podstatě se mi trochu ulevilo, že to není nic vážnějšího, její křik byl fakt šílený.

Bylo docela zajímavé, jak reagovali přítomní psi. Zara, která dělá ve smečce Stázce starší ségru, se tvářila jakoby se vůbec nic nedělo. A Kimík, půlroční štěně, které je "jenom" kamarád, z toho byl úplně rozhozený, kvílel společně se Stázkou a pobíhal celý splašený dokud ho panička neuklidnila.

K autu jsme to měly ještě asi dvacet minut, Stázku jsem tam samozřejmě donesla. Bála jsem se s ní hýbat, aby jí to nebolelo. Ječet přestala za chvilku, potom už jenom vyplašeně zírala. Nevěřila bych, že i čtyřkilový pejsek se docela pronese.

Jely jsme hned na veterinu, na rentgenu jsme zjistily, že má zlomené obě kosti v předloktí. Přítomný pan doktor si na operaci netroufal, jeho zkušenější kolega, se kterým to konzultoval po telefonu, taky ne. Naštěstí máme v ČB doktora, který se na zlomeniny a ortopedii specializuje, tak jsme byly poslány tam. Tam Stázce tlapičku zafixovali a objednali nás druhý den ráno na operaci.

Teď má Stázka v tlapičce šest šroubů, tak snad všechno dobře dopadne a sroste to jak má.

Další problém je, že je Stázka březí, když se to stalo, bylo to 29. den. Narkóza prý plodům nevadí a proti bolesti chudinka nic nedostala. Všichni však varují před stresem během březosti, a tohle pro ní byl pořádný stres!

Nezbývá, než doufat, že to miminka přežijí.
 

Grifonek - Kulhánek

Kontakt

Dagmar Schusserová

dasita@seznam.cz

Lipenská 32/2
370 01 České Budějovice
Czech Republic

+420 724 200 203

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode